Alex

Tid till endokrinologen

Kategori: Allmänt

Hej! 
 
Idag ville jag berätta att jag fått en tid till endokrinologen. Obs! Endokrinologen är inte samma som läkaren, de är olika personer som gör olika saker. Jag tror att endokrinologen kommer kontrollera mitt hälsotillstånd, för jag skulle ta blodprover inför besöket hos henne. Min tid är i maj, så det är mindre än en månad tills dess. 
 
Det känns bra att jag fått en tid dit, att det börjar hända grejer nu, men samtidigt är jag nervös. Jag vet inte riktigt vad det innebär att göra en hälsokontroll. Hon kommer säkert väga mig, mäta mig, fråga om min kost, så som de brukar göra, men jag vet inte om hon kommer be mig att klä av mig. Usch. Jag vet att de i början av utredningen sade att jag skulle behöva bli undersökt vid åtminstone ett tillfälle. Kanske är tiden kommen nu... Jag vill verkligen inte, men jag vet att jag måste. Jag har försökt förbereda mig lite mentalt genom att föreställa mig (i huvudet) hur hälsokontrollen skulle kunna gå till, och hur jag ska utstå den. Det kanske känns enklare om jag blundar när hon undersöker min kropp. Hm, jag undrar om hon kommer prata om annat under tiden, så som frisörer brukar göra. "Jaha, är du ledig från skolan idag då? Skönt att det börjar bli lite varmare ute, eller hur? Vad ska du göra i sommar?"
 
 
 
 
 
Det är sjukt att allt det här ska ta så lång tid. Det är inte bra. Det är för lång tid för någon att lida, som många av oss transpersoner gör. 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: